Το Λονδίνο είναι μια αγαπημένη πόλη για πολλούς λόγους. Να οι δικοί μας:
Πείτε μας τους δικούς σας!
Pamediakopes.gr | Ioanna :)
11. Tate Modern: Είναι το Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης της Μεγάλης Βρετανίας και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Φιλοξενεί σπουδαία έργα καλλιτεχνών όπως οι Cezanne, Bonnard, Matisse, Picasso, Rothko, Dali, Pollock, Warhol και πολλών άλλων!
Από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 17 Μαΐου, θα λειτουργεί η έκθεση Van Dyck and Britain, του σπουδαιότερου ζωγράφου του 17ου αιώνα στη Βρετανία. http://www.tate.org.uk/modern
12. Το ενυδρείο που βρίσκεται στην νότια όχθη του Τάμεση μέσα στο κτίριο County Hall και ακριβώς κάτω από το London Eye ξέχασες!!!
Τα Ελγίνεια Μάρμαρα, η Τέιτ Γκάλερι και η Οξφορντ στριτ νομίζω ότι πρέπει να συμπεριληφθούν
Συμφωνώ με όλα και άλλα τόσα. Το Λονδίνο έχει πάνω από 10 λόγους για να το αγαπήσεις. Το επισκέπτηκα πρόσφατα και μοιράζομαι φώτος. Πιστεύω ότι και το London Bridge είναι οπωσδήποτε στα καλύτερα σημεία του Λονδίνου. Και γενικά το ποτάμι επιβάλει να κάνετε βόλτα ακολοθώντας το Thames Path.
Giagkos ωραίες φώτος!!! Και φυσικά εννοείται πως είναι άνω των 10 οι λόγοι που αγαπάμε το Λονδίνο! Ήδη έχουμε φτάσει τους 16 με τη βοήθειά σας. Και κάτι μου λέει πως θα συνεχίζουμε...
Ioulia | Pamediakopes.gr
Wntws uparxoun polloi logoi gia n'agapisei kapios to Londino!Exw 5 xronia stin Agglia alla mono 5 mines sto Londino kai pragmatika exw arxisei kai sumpathw tin Agglia!Kapios mporei n'agapisei to Londino mono kai mono gia to kentro tou!To kentro tou Londinou einai oi perioxes Mayfair kai Marylebone.To Mayfair thewreitai i pio "high" perioxi tou Londinou, ta akriva ksenodoxia kai ta kala katastimata tis old k new bond street wpws kai tis ksakoustis oxford street gia tous latreis tou shopping therapy apixoun to pneuma tis perioxis.To Marylebone, voreia, einai pio zwntano, idiaitera gurw ap'ti marylebone high street me diafores patiseries-cafes pou thumizoun ligaki to elliniko pneuma :) Elpisis arketa konta vriskontai to mouseio Mantam Tiso, duo ap'ta wraiotera parka tou Londinou (Regent's Park-Hyde Park) kathws kai to mouseio Sherlock Holmes.
Το λονδίνο είναι σταθερή αξία. Μην ξεχάσετε και το Harrods είναι ένα πολυκατάστημα με ιδιαίτερη φιλοσοφία και εμφάνιση. Κάλή διασκέδαση!!!!
Polina και Θρυλέων78 καλωσήρθατε στην κοινότητά μας!
Ωραίες οι ιδέες σας για shopping στο Λονδίνο. Και με την κοντά στο "1 προς 1" αναλογία αγγλικής λίρας και ευρώ πλέον, ευκαιρία για μια εξόρμηση σε New Bond Street και Harrods! Συμφέρει!!
Οι μυρωδιές, η ελευθερία, η ποιητική αίσθηση μοναξιάς στο tube, το coven garden, η δυνατότητα να ακούσεις live την Sarah Jane Morris με 5 pounds (μαζί με το ποτό), τα rock bar, η μοναδική ηδονή να ακούς τους Stones να παίζουν στο Wembley Arena καθισμένος με ανοιχτά παράθυρα στο Willeseden Green πίνοντας τσίπουρο....
Όχι παιδιά, το Λονδίνο δεν είναι το london eye, ούτε το μουσείο της Μαντάμ Τισσώ (παναγία μου).....
Είναι τα αισθήματα που σου γεννάει... αλλά για να το καταλάβει κανείς θα πρέπει να έχει πάει αρκετές φορές... Όλοι αυτοί που έμειναν εκεί για κάποιο διάστημα με καταλαβαίνουν.........
Νίκο!
Πραγματικά ωραίες εικόνες, ήχοι, μυρωδιές, συναισθήματα! Μάλλον είσαι από τους τυχερούς που έχουν ζήσει αρκετά (σ)το Λονδίνο... Και σίγουρα για σένα Λονδίνο σημαίνει πολύ περισσότερα από έναν ευκαιριακό επισκέπτη!
Ένας απλός ταξιδιώτης σίγουρα θα θαυμάσει τα αξιοθέατά του (φαντάζομαι κι εσύ όταν πρωτοπήγες) όμως εσύ πέτυχες το κάτι παραπάνω: έζησες την ατμόσφαιρά του! Ευαριστούμε που μας μετέφερες σε αυτή την όψη του Λονδίνου!
Keep walking (με τσίπουρο!!!!!) like a rolling stone...
Τα έχετε πει σχεδόν όλα!...αλλά εμένα αυτό που θα μου μείνει είναι οι τύποι που σε κάθε γωνιά του μετρό άραζαν με την κιθάρα τους και τραγουδούσαν δίνοντας μια χαρούμενη νότα στη μουντίλα του underground του Λονδίνου...και απ ότι έμαθα ο καθένας τους για να παίξει νοικιάζει το χώρο οπότε και αυτός κάνει τη δουλειά του και εμείς περνάμε καλά...ακόμα και στα υπόγεια αυτής της πόλης!!!
εγώ δεν έχω πάει Λονδίνο αλλά έχω ακούσει ότι το μετρό τους αν και σε μεταφέρει παντού είναι βρώμικο και ίσως λίγο επικίνδυνο... Ισχύει? Επίσης για το μουσείο Μαντάμ Τισσώ έχει κανείς άποψη?
o vatraxos
Το μετρό όντως είναι βρώμικο αλλά αυτό μετριάζεται με το ότι σε πάει παντού...παντού όμως, όπως είπες και έχει και κάποια χρόνια στην πλάτη του...επίσης είναι επικίνδυνο με την έννοια ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε κλέψουν (και όχι μόνο)εκεί παρά έξω στο δρόμο...τόσο πολύ που κάθε τόσο αναφέρουν να προσέχουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα και σε οθόνες κατά διαστήματα προβάλουν σποτάκια με αυτό το θέμα...
Όσο για το Τισσώ εμένα μου άρεσε...είναι κάτι διαφορετικό και εντυπωσιακό!...και πιο πολύ μου άρεσε η βόλτα με το τρενάκι μέσα στο μουσείο που σε ταξιδεύει σε διάφορες εποχές του Λονδίνου και πραγματικά χάνεσαι!!Φυσικά όποιος αντέχει στο δωμάτιο του τρόμου ζει μεγάλες στιγμές....κανονικοί άνθρωποι ντυμένοι βρυκόλακες σε πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής και εκεί σου κόβεται το αίμα κυριολεκτικά!!!Γενικά,δεν το βαριέσαι ούτε σε κουράζει γιατί είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να περιλαμβάνει διαφορετικά μέρη στα οποία συμμετέχεις και ΄δεν είναι μόνο τα όμοιόματα(τα όποια τα περισσότερα δείχνουν σχεδόν αληθινά!)...το καλύτερο βέβαια είναι στο τέλος με τα διάφορα γλυκίσματα που μπορείς να αγοράσεις..σοκολατοειδή δημιουργήματα τα οποία φτιάχνουν εκείνη την ώρα...όπως σουβλάκια από σοκολάτααα!!!Στο τέλος της διαδρομής θα βρείτε και μαγαζάκι που έχει αναμνηστικά(το οποίο βέβαια έχει σουβενίρ που πιστεύω ότι στα μαγαζάκια εξω μπορείτε να τα βρείτε σε χαμηλότερες τιμές)...και φυσικά μην παραλείψετε να δείτε και τη φώτο που σας έχουν πάρει στην βόλτα με το τρενάκι..(κάτι που ξέχασα να κάνω...:-(...)...Να ξέρετε ότι χρειάζεστε 4 ώρες περίπου για να το δείτε με την ησηχία σας και να φροντίσετε να πάτε νωρίς για να μην περιμένετε ποοοοολλές ώρες στην ουρά!!!Όσο για την τιμή είναι λίγο τσιμπημένη..αν θυμάμαι καλά 25-30 ευρώ είναι αλλά νομίζω ότι αξίζει τον κόπο...σαν ένα μουσείο διαφορετικό από τα άλλα!!!
einai kai tosoi alloi logoi gia na latrepsei kaneis sto londino,pou omws den ekfrazodai lektika!!!! einai olh h atmosfaira pou se kanei na xamogelas!! isws synopsizetai sth frash ''to epipedo zwhs pou pada oneireuotan enas ellhnas kai pou dystyxws de tha exei...'' mia sketh omorfia....