Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες για τη Πόλη του Φωτός γιατί θέλω πολύ να την επισκεφτώ!
Αν έχει πάει κάποιος, να μου πει κάποια πράγματα όπως πχ μέρη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτώ, τι να προσέξω και ποιά εποχή είναι καλύτερη για το ταξίδι αυτό!
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
Pamediakopes.gr | Ioanna :)
Το Παρίσι είναι αντικειμενικά και κατά γενική ομολογία, μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου...
Κατά τη γνώμη μου ιδανικότερα εποχή για να επισκεφθείς το Παρίσι είναι είτε το φθινόπωρο είτε την άνοιξη. Το μεν φθινόπωρο το κρύο δεν είναι ακόμα τσουχτερό και μπορεί κανείς να μετακινείται άνετα στους δρόμους του Παρισιού, τη δε άνοιξη οι έξοχοι κήποι και τα πάρκα γεμίζουν ανθισμένα λουλούδια και δέντρα και το θέαμα της πόλης γίνεται ακόμα πιο μαγευτικό!
Το Παρίσι είναι γεμάτο θησαυρούς κρυμμένους και μη, και νομίζω ότι μία επίσκεψη φυσικά δεν είναι αρκετή. Αν θέλεις ό,ως τη γνώμη μου, πέρα από τα "γνωστά" μέρη που μπορείς να επισκεφθείς, θα σου πρότεινα να μην παραλείψεις της εξής:
love_to _travel είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις το Παρισάκι και θα επιστρέφεις σε αυτό ξανά και ξανά! Καλό ταξίδι και θα περιμένω τις εντυπώσεις σου και τα δικά σου αγαπημένα από την πόλη του Φωτός!
Love_to_travel όποτε και να πας στο Παρίσι θα το λατρέψεις,,, ακόμα και η βροχή και το κρύο του μπορούν να γίνουν ρομαντικά! Σου συνιστώ ανεπιφύλακτα μία βόλτα με το ποταμόπλοιο αφού νυκτώσει για να θαυμάσεις τον όμορφα φωτισμένο πύργο του Άιφελ αλλά και όλη την πόλη γύρω από το ποτάμι. Θα δεις ακόμα και παρέες ανθρώπων να χορεύουν πλάι σ' αυτό...
Ακόμα, αν έχεις χρόνο και όρεξη να απομακρυνθείς από τα κατά τ' άλλα πανέμορφο κέντρο της πόλης αξίζει μια εκδρομή στο παλάτι των Βερσαλλιών αλλά και στη Disneyland! Διάλεξε μία ηλιόλουστη μέρα για το πρώτη και μια καθημερινή για να αποφύγεις τις μεγάλες ουρές για τη δεύτερη. Είναι και τα δύο προσβάσιμα με τη συγκοινωνία και θα είσαι εκεί σε 45 λεπτά. Στις Βερσαλλίες μη χάσεις να κάνεις βόλτες στους κήπους είτε με ποδήλατο, είτε με το ειδικό αμαξίδιο σαν αυτά του γκολφ! Αρκεί μία ταυτότητα και να είσαι πάνω από 24 ετών. Στη Disneyland σου προτείνω το Adventure Park...που ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη!
Ioulia | Pamediakopes.gr
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου δώσατε! Σίγουρα θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας!
Συγχαρητήρια για το forum σας, είναι εκπληκτικό και πραγματικά πολύ χρήσιμο!
Είδα το βιντεάκι για το Παρίσι και θα ήθελα να κάνω κι εγώ μια πρόταση... Έχω επισκεφθεί το Παρίσι 2 πραγματικά φορές και δεν μου φτάνουν... Δεν με νοιάζει να ξαναδώ τα ίδια πράγματα αν και πάντα υπάρχει χώρος για νέες εκπλήξεις σε αυτήν την πόλη, αρκεί να μπεις στο κλίμα της...
Οπωσδήποτε να πάτε Μονμάρτη, εκεί είναι η Sacre Coeur, μια εντυπωσιακή εκκλησία, πολυφωτογραφημένη (απ' έξω! από μέσα προσωπικά δεν με εντυπωσίασε ικαθόλου). Είναι χτισμένη σε έναν λόφο με απίστευτη θέα και δεκάδες σκαλάκια! Όλο το Παρίσι από εκεί φαίνεται πιάτο! Ο κόσμος κάθεται στα σκαλάκια της και λιάζεται, ενώ προς το απόγευμα καλλιτέχνες δρόμου δίνουν παραστάσεις ή παίζουν μουσική! Εμείς με το που βγήκαμε από τη στάση του Μετρό της Μονμάρτης πέσαμε κυριολεκτικά πάνω σε μια ζωντανή μπάντα με κάθε είδους μουσικό όργανο: από πιάνο (!!!!!) μέχρι σαξόφωνο μπορείς να δεις σε αυτή τη γειτονιά: Ίσως την πιο καλλιτεχνική (τουριστικά τουλάχιστον) γειτονιά του Παρισιού!
Συνεχίσαμε τη βόλτα προς τα πίσω με τα δεκάδες μαγαζάκια που διαθέτουν τα πιο ωραία αναμνηστικά που έχω δει. Οικονομικά παριζιάνικα posters, μουσικά κουτιά, ασπρόμαυρες καρτ ποστάλς και πολλά άλλα... Προχωράς, προχωράς και τελικά φτάνεις στο δρόμο των καλλιτεχνών. Στάνταρ ανάμεσα στον κόσμο ξεχωρίζεις και ελληνικούς διαλόγους, οι Έλληνες λατρεύουν αυτή τη γειτονιά και μιλάνε και δυνατά οπότε τους εντοπίζεις εύκολα! Ακόμη και έλληνες καλλιτέχνες μπορεί να συναντήσετε... Στην Μονμάρτη θα συναντήσετε πραγματικούς καλλιτέχνες που σε χρόνο ρεκόρ σου φτιάχνουν πορτρέτο ή καρικατούρα για αναμνηστικό!
Προχωράς, προχωράς και περνάς από ωραία στενακια με πλακόστρωτο και ωραία μαγαζάκια για καφέ ή φαγητό ή με έιδη δώρων! Είναι συνήθως μικρά και πολύ ζεστα!!! Σε εκείνες τις γειτονιές είναι και το μαγαζάκι της Αμελί! Παρεπιπτόντως αν σχεδιάζετε ταξίδι στο Παρίσι δείτε την ταινία!!! Έχει ωραίες σκηνές από την πόλη και την Μονμάρτη και ταξιδιάρικο soundtrack!!!
Αν δεν έχετε πολλές μέρες στο Παρίσι, επισκεφθείτε τη Μονμάρτη απόγευμα (αρκούν μερικές ώρες παραμονής) αλλά σίγουρα μην φύγετε χωρίς να τη γνωρίσετε...
Το ψάξαμε, το βρήκαμε και σας το παρουσιάζουμε! Το καφέ της Amelie Poulain στη Μονμάρτη, οδό Lepic 15, έξοδος σταθμού Blanche (γραμμή 2):
Αν και από αρκετούς έχει χαρακτηριστεί ως κατώτερο των προσδοκιών και με προσωπικό λιγότερο φιλικό από την Αμελί... αν τελικά το επισκεφθείτε πείτε μας τη δική σας άποψη...
Συμφωνώ, οπωσδήποτε Μονμάρτη!! Αν και άκρως τουριστική, παραμένει από τις ωραιότερες περιοχές του Παρισιού αν και λίγο ακριβή για διαμονή και κάπως μακριά από το κέντρο και με ξενοδοχεία αρκετά ακριβά...
Πύργος του Άιφελ: όταν κατασκευάστηκε θεωρήθηκε έκτρωμα και ζητήθηκε η κατεδάφισή του! Τελικά παρέμεινε για να μετατραπεί σε σήμα κατατεθεν του Παρισιού! Ανεβείτε πάνω αν η ουρά σας το επιτρέπει! Αν πάτε απόγευμα προς βράδυ έχετε περισσότερες πιθανότητες...
Μια βόλτα στο Σικουάνα με το καραβάκι που ξεκινάει δίπλα από τον Πύργο θα σας ξεκουράσει από το περπατημα και είναι και πολύ ευχάριστη!
Παναγία των Παρισίων: επιβλητική τόσο έξω όσο και μέσα!!!!!
Λούβρο: κανονικά θα χρειαζόσουν 3-4 μέρες για όλα τα εκθέματα αλλά κάνετε μια επιλογή! Τα ελληνικά εκθέματα είναι σε περίοπτη θέση, θα τα δεις οπωσδήποτε...
Βερσαλίες: αν έχετε χρόνο επισκεφθείτε το ανάκτορο των Βερσαλιών στο Παρίσι για να καταλάβετε το λόγο που ξέσπασε η γαλλική επανάσταση. Ο πλούτος και η χλιδή δύσκολα περιγράφονται...
Φαγητό πολύ μέτριο γενικά! Ζητήστε να σας το ψήσουν αρκετά ώστε να έρθει κανονικό και όχι ωμό!!! Στο Entracote που είναι αλυσίδα εστιατορίων φάγαμε αρκετά καλά! Η ουρά αναμονής όμως μπορεί να σας κουράσει αν δεν είστε τυχεροί! Επίσης επισκεφθείτε το Quartier latin, γεμάτο ζωή, εστιατόρια και bars!
Και φυσικά Disneyland!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To Πάρκο του Αστερίξ είναι επίσης πολύ διασκεδαστικό αλλά όχι τόσο παραμυθένιο... Νομίζω όμως με ωραιότερα τρενάκια... Αν προλαβαίνετε μόνο ένα από τα 2 πάρκα ξεκινήστε με Disneyland και Disney studios και αφήστε για επόμενο ταξίδι στο Παρίσι τον Αστερίξ.. Σε όποιο και να πάτε τελικά αφιερώστε ολόκληρη μέρα!!!
o vatraxos
Εγώ είμαι πάλι, ξέχασα κατι...Στη Μονμάρτη ανακαλύψτε κι εσείς το "Au rendez vous des amis", είναι ένα καφέ-μπαρ λίγο πιο έξω από το τουριστικό κομμάτι με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, happy hour (20:00 - 22:00) με φθηνότερο από το μέση τιμή των σχετικά ακριβών ποτών και σνακς, και jazz-funk-rock live το Σαββατοκύριακο (με δωρεάν είσοδο). Γενικά κλείνει αργά το βράδυ και είναι στη διεύθυνση 23 rue Gabrielle στη Μονμάρτη. Για σοκολατένιες αναμνήσεις από τη Μονμάρτη επιλέξτε το Via Chocolat: μια παραδοσιακή σοκολατερία όπου μπορείτε να επιλέξετε μια ποικιλία γεύσεων και ειδών σε μια συσκευασία, πρωτότυπες ιδέες και συνδυασμοί γεύσεων όπως σοκολάτα με τσάι, μέλι, άρωμα λουλουδιών και φρούτων αλλά και τσίλι, τζίντζερ και πολλά άλλα...
Φεύγοντας από τη Μονμάρτη και ερχόμενοι προς κέντρο του Παρισιού, στο Πομπιντού (Rue Quincampoix) θα συναντήσετε 3 πολύ ωραία μαγαζάκια το L’ Imprévu, La Comédie και Art brut.Το Art brut είναι ένα μαγαζί με πολύ ωραίο περιβάλλον, gallery-bar, με κεθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτά, βαλκανική μουσική. Δοκιμάστε Šljivovica-Balkanian (brandy δαμάσκηνου) και Montenegrian Nikšičko. Το La Comédie είναι ένα χαριτωμένο διώροφο μπαρ με μεγάλη θερμαινόμενη βεράντα για τους καπνιστές. Στον όροφο οι τοίχοι είναι γεμάτοι με αφίσες αστέρων του κινηματογράφου και του θεάτρου. Μαζεύει αρκετό νεαρόκοσμο και έχει Happy hour 16:00 - 22:00 με φθηνά coctails.
Τέλος λόγω καιρού (ήρθε η άνοιξη) αλλά και λόγω οικονομικής κρίσης, μια εξαιρετική επιλογή στο Παρίσι είναι οι δημόσιοι κήποι. Ελεύθερες καρέκλες περιφέρονται ελεύθερα στα πάρκα και στους κήπους αλλά ακόμη και να μην βρείτε, ένα παγκάκι ή το γρασίδι αρκεί για σιέστα κάτω από τον ήλιο!! Πάντως έχει πλάκα να βλέπεις τόσο κόσμο να ξεκουράζεται στις καρέκλες του πάρκου και κάθε φορά που αδειάζει μία, να μαζεύονται σαν μέλισσες όλοι για να την προλάβουν! Οι κήποι του Λουξεμβούργου στο Παρίσι, ο Κεραμεικός και το Palais Royal είναι πανέμορφα spots ειδικά την άνοιξη. Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά πηγαίνετε και για πικνίκ στο Île de la Cité...
Στις όχθες του Σηκουάνα δεν υπάρχει περίπτωση να μην συναντήσετε κάποια υπαίθρια παλαιοβιβλιοπωλεία με βιβλία, αφίσες και μικροαντικείμενα εποχής. Είναι κάτι πράσινα κουτιά στους δρόμους του Παρισιού όπου πωλούνται ενδιαφέρουσες αντίκες. Σίγουρα ένα θα βρεθεί στο δρόμο σας. Κάντε μια στάση, μπορεί να βρείτε κάποιο ενθύμιο με ιστορία...
www.paris-26-gigapixels.com
Σε αυτό το site μπορεί κανείς να απολαύσει μια virtual περιήγηση στο Παρίσι μέσα από μια πανοραμική φωτογραφία ανάλυσης 26 Gigapixels και να δει ακομά και την παραμικρή λεπτομέρεια. Στην εικονά επίσης, μπορεί να ανακαλύψει όλα τα σημεία ενδιαφέροντος!
Όσοι, λοιπόν, δεν έχουν πάει στο Παρίσι ή όσοι εχουν πάει και δεν το χορταίνουν μπορούν να εξερευνήσουν, έτσι, κάθε γωνιά του!!!
MONO ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ PLAYMOBIL:
Μέχρι 16 Μαϊου 2010 στο Musee des Arts Decoratifs του Παρισιού η γερμανική εταιρία PLAYMOBIL, γιορτάζοντας τα 35 χρόνια της, εκθέτει ολόκληρες πόλεις με όλες τις φιγούρες της!
Περισσότερα στο blog "Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα Playmobil..."
καταρχας δεν υπαρχει εκδρομη στο παρισι χωρις thn disneyland..πρεπει να της επισκεφτεις οπωσδηποτε ανεξαρτητως ηλικιας..επισης τα κλασσικα πυργος του αιφελ,αψιδα του θριαμβου..λουβρο με βολτες στα γυρω παρκα..jardins de luxembourg επισης..κ γενικα πολλες βολτες με α ποδια..η πολη ειναι φανταστικη..
Να πας Μάιο ή Σεπτέμβριο γιατί λόγω καιρού θα μπορείς να το απολαύσεις περισσότερο. Να μείνεις κοντά στο κέντρο, εγώ έμεινα στο Marais και θα στο πρότεινα ανεπιφύλακτα. Τα πάρκα στο Παρίσι είναι πάρα πολλά και πανέμορφά όποτε αφιέρωσε πολύ χρόνο στις βόλτες σου!
Στο Παρίσι πρέπει οπωσδήποτε να ανέβεις στον πύργο του Άιφελ (μέχρι την κορυφή), να πάς στο Λούβρο, να δεις την Παναγία των Παρισίων, να πάς βόλτα στη Μονμάρτη, να επισκεφτείς ένα καμπαρέ ( το Moulin Rouge και το Lido είναι τα καλύτερα), να κάνεις βόλτα στον Σηκουάνα, να πας μια μέρα στη Disneyland (Θα ξετρελαθείς) και να πας στις Βερσαλλίες.
Μια ωραία ιδέα είναι να ανακαλύψετε την ομορφιά του Παρισιού πάνω σε ποδήλατο, ειδικά μέσα στην Άνοιξη! Tο νέο trend των Παριζιάνων ακούει στο όνομα velib (απ’ το Vélo και liberté - ποδήλατο κι ελευθερία) και πρόκειται για την δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου σε κάποιον από τους πολλούς σταθμούς (με πιστωτική κάρτα κι αφού πληρώσετε γύρω στα 4 Ευρώ για δύο ώρες). Ανακαλύψτε κρυφές γειτονιές, οδηγήστε κατά μήκος του ποταμού, μειώστε τις αποστάσεις και ζήστε μια αξέχαστη εμπερία με το δροσερό ανοιξιάτικο αεράκι να είναι με το μέρος σας... Οι ποδηλατόδρομοι της πόλης φροντίζουν για την ασφάλειά σας... Η πόλη του φωτός είναι πιο όμορφη με ποδήλατο!!!