Καλώς ήλθατε στην ταξιδιωτική κοινότητα του Pamediakopes.gr!

Re: Βουδαπέστη - πώς θα πάω και τι πρέπει να ξέρω

Ευρώπη

Η Ευρώπη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε... Η Ευρώπη που δεν ξέρουμε... Τα πάντα για τη Γηραιά Ήπειρο εδώ! Διάλογος, φωτογραφίες, videos, νέα, χρήσιμες πληροφορίες για να είστε ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή...

Βουδαπέστη - πώς θα πάω και τι πρέπει να ξέρω

• rated by 0 users
  • This post has 5 Replies |
  • 2 Followers
  • Καλημέρα! Έχω δει διαφήμιση για εισιτήρια της Malev προς τη Βουδαπέστη.. είναι όντως τόσο φθηνός προορισμός; Πρώτον ήθελα να μάθω μήπως το αεροπλάνο προσγειώνεται έξω από την πόλη και θα πληρώσω όσα εξοικονομήσω από τα εισιτήρια για τη μετάβασή μου στο κέντρο;  Και δεύτερον, φαίνεται πανέμορφη πόλη! Τι να μην χάσω;

Pamediakopes.gr | Ioanna  :)

•  

Καλημέρα Marinaaaaaa!

Είναι αλήθεια ότι η Malev έχει σχετικά φθηνές απευθείας συνδέσεις με τη Βουδαπέστη τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση από την κεντρική μας σελίδα www.pamediakopes.gr για συγκεκριμένες ημερομηνίες και να το διαπιστώσεις.

Όσο αφορά το αεροδρόμιο μην ανησυχείς. Το Φέριχεγκι (Budapest Ferihegy International Airport) έχει δύο Terminals. Η αλήθεια είναι ότι η Malev χρησιμοποιεί το Terminal 2 που είναι πιο σύχρονο αλλά και πιο απομακρισμένο (15 χλμ από την πόλη). Ωστόσο η σύνδεση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πολύ οργανωμένη και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μπορείς να πάρεις ανά μισή ώρα από τις 6 π.μ. ως τις 10 μ.μ. το minibus "Αεροδρόμιο-Κέντρο" που αναχωρεί από τον σταθμό "Έρζεμπετ τερ". Επιπλέον υπάρχει και ανταπόκριση με το λεωφορείο 93 από το σταθμό "Κόμπανια Κίσπεστ" με το μετρό.  

Η Βουδαπέστη είναι όντως πανέμορφη. Μη χάσεις το Κοινοβούλιο, βόλτα με ποταμόπλοιο στο Δούναβη και περίπατο στο λόφο Γκέλερτ για πανοραμική θέα της πόλης!

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου

Υ.Σ. Με την ευκαιρία αναρτούμε μία ψηφοφορία στην αντίστοιχη κατηγορία των "Γενικών Ταξιδιωτικών Θεμάτων" και μπορείς να επανέλθεις μετά από λίγο ίσως βρεις χρήσιμες πληροφορίες κι εκεί.

• Γειά σου Μαρίνα!

Η αεροποική εταιρεία Malev Hungarian Airlines πραγματοποιεί καθημερινά απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς τη Βουδαπέστη.  Τις Δευτέρες αναχωρούν 2 πτήσεις, η πρώτη στις 05:20 και η δεύτερη στις 16:30, Τρίτη στις 15:40, Τετάρτη στις 16:30, Πέμπτη στις 16:30, Παρασκευή στις 05:20 και 15:40, Σάββατο στις 05:20 και Κυριακή στις 15:40.

Επίσης διαθέτει απευθείας πτήση και από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης κάθε Δευτέρα, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 16:05.

Όταν με το καλό φτάσεις στη Βουδαπέστη, για τη δική σου διευκόλυνση μπορείς να προμηθευτείς την Budapest Card, η οποία σου παρέχει απεριόριστη δωρεάν μεταφορά με όλα τα δημόσια μέσα συγκοινωνίας, δωρεάν ή με έκπτωση είσοδο σε 60 μουσεία της πόλης, μειωμένες τιμές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μισή τιμή σε tour της πόλης, εκπτώσεις σε εστιατόρια και μπαρ, σε γραφεία ενοικίασεις αυτοκινήτων και αθλητικού εξοπλισμού και εκπτώσεις σε ασφάλεια ταξιδιού.

Σχετικά με τα αξιοθέατα της πόλης, πώς να μετακινηθείς σε αυτήν, πού να φας, πού να βγεις το βράδυ, πού να ψωνίσεις και τι, μπορείς να επισκεφθείς τον μικρό online οδηγό του pamediakopes.gr σε αυτή τη σελίδα www.pamediakopes.gr/destination-guides/budapest-guide-gr.asp. Εμένα μου φάνηκε αρκετά χρήσιμος!

• Στο ταξίδι που πραγματοποίησα στην πανέμορφη Βουδαπέστη, όντως η αεροπορική εταιρεία malev ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις μου. Επίσης μου φάνηκε πολύ εξυπηρετικός ο τουριστικός οδηγός που αναφέρεις.

• 2 αξιολάτρευτα μέρη στη Βουδαπέστη για καφέ ή ποτό:

Csendes

Csendes, Βουδαπέστη

Πληθωρικό, εκκεντρικό, νεανικό! Γεμάτο παιχνίδια, ποδήλατα και αστείες εφευρέσεις στον τοίχο! Πολύς κόσμος και αστείο μενού! Είναι κοντά στο μεγαλύτερο κάμπους της Βουδαπέστης και γι αυτό κατακλύζεται από αντίστοιχες ηλικίες πρωί και βράδυ. Κάθε ημέρα της εβδομάδας σας περιμένει και ένα νέο event, από προβολή ταινιών μέχρι Live μουσική!Αναζητήστε το στη Ferenczy István utca 5

Jelien

Jelien, Βουδαπέστη

Αυτή είναι μια φανταστική pub με 2 χώρους στο ισόγειο και από πάνω! Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας με ζωντανή μουσική ή όχι, όπως και να ναι ο χώρος είναι πολύ φιλικός και ζεστός ενώ είναι εύκολα προσβάσιμη η τοποθεσία της! (Blaha Lujza tér 1-2 | Central Pest )

o vatraxos

• Κάτι αλλο που θεωρω σημαντικό ειναι το ότι χρειαζεται προσοχη στις ονομασιες των δρομων και  και των λεωφόρων. Εγώ την πατησα με το ut (λεωφορος) και το utca ( οδος) και εψαχνα το εμπορικο κεντρο στην Vaci utca αντι στην Vaci ut! Τελικα μας βοηθησε μια ευγενική Ουγγαρεζα (και ήταν και η μονη ευγενική που συναντησαμε)

Page 1 of 1 (6 items)