Καλώς ήλθατε στην ταξιδιωτική κοινότητα του Pamediakopes.gr!

Άμστερνταμ.....Θέλω να ξαναπάω οπωσδήποτε!!!

Ευρώπη

Η Ευρώπη που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε... Η Ευρώπη που δεν ξέρουμε... Τα πάντα για τη Γηραιά Ήπειρο εδώ! Διάλογος, φωτογραφίες, videos, νέα, χρήσιμες πληροφορίες για να είστε ενημερωμένοι ανά πάσα στιγμή...

Άμστερνταμ.....Θέλω να ξαναπάω οπωσδήποτε!!!

• rated by 0 users
  • This post has 3 Replies |
  • 3 Followers
  • Χ Χ Χ

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω...; Θα τα πω συνοπτικά όμως, γιατί διαφορετικά δεν πρόκειται να σταματήσω να γράφω!

Μια πόλη γεμάτη θετική ενέργεια!!!
    Πολλά κανάλια, πολλά όμορφα παλιά κτίρια, πολλές γεφυρούλες, πολύς κόσμος, πολλά καταστήματα εμπορικά και τουριστικά και πάρα πάρα πάρα πολλά ποδήλατα!!!!  Γενικά είναι μια πόλη στην οποία μπορείς πολύ εύκολα να χαλαρώσεις και επίσης πολύ εύκολα να ξεφαντώσεις (ανάλογα με το γούστο σου!)...

Αυτό που μου έκανε όμως τη μεγαλύτερη/καλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ενώ υπάρχει σε κάποια πράγματα απίστευτη ελευθερία (π.χ. ορισμένες ναρκωτικές ουσίες, αλκοόλ, αγοραίος έρωτας), παράλληλα υπάρχει η αίσθηση της ανεμελιάς και της τάξης σε αυτή την πόλη! Είναι όλα αρμονικά. Δε δείχνει κάτι να είναι "εκτός τόπου και χρόνου".

Όλα αυτά είναι μια γεύση από την πολύ καλή εντύπωση που μου άφησε το Άμστερνταμ. Είναι, νομίζω, μια πόλη η οποία μπορεί να εντυπωσιάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών.Θέλω σίγουρα να το ξαναεπισκεφτώ!

Pamediakopes.gr | Ioanna  :)

• Και τα ποδήλατα!!!! Μια πόλη με σεβασμό στον ποδηλάτη! Το ποδήλατο έχει χίλια καλά: κάνει καλό στην υγεία, δεν κάνει θόρυβο, είναι ευέλικτο, φιλικό προς το περιβάλλον κτλ κτλ! Το εντυπωσιακό είναι  που το πρωί ο κόσμος ψάχνει parking για να παρκάρει το ποδήλατό του! Φανταστείτε για τι ποσότητα μιλάμε! Βέβαια δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το να ψάχνεις να παρκάρεις αυτοκίνητο... Μην τρελαθούμε!

Τα περισσότερα είναι ποδήλατα πόλης, παλιού τύπου, με καλάθι, κάποια είναι βαμμένα πολύχρωμα από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους, με βούλες, λουλούδια και ρίγες!!!!! Ένας χαρούμενος τρόπος ζωής!

Πάνω στα ποδήλατα βλέπεις ανθρώπους κάθε ηλικίας, νέους, μητέρες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κουστουμαρισμένους που πάνε στη δουλειά τους, φιλόζωους με το σκυλάκι τους στο πλάι, ηλικιωμένες κυρίες που γυρνάνε από το SuperMarket! Όλοι, μικροί ή μεγάλοι, Ολλανδοί ή τουρίστες πάνω σε ένα ποδήλατο!  Πώς λοιπόν να μην λατρέψεις το Άμστερνταμ και να μη θες να ξαναπάς?Εγώ έχω πάει ήδη 2 φορές και ελπίζω να καταφέρω να πάω ξανά και φέτος!

Και εννοείται θα νοικιάσω πάλι ποδήλατο!

• Εμ Άμστερνταμ χωρίς ποδήλατο γίνεται? Η πόλη είναι μικρή και επίπεδη, περισσότερο θα ξεκουραστείτε παρά θα κουραστείτε. Για να σας βάλω στο ανοιξιάτικο κλίμα φανταστείτε βόλτα με ποδήλατο στο Vondelpark, βόλτες εντός και διάβασμα στο γρασίδι... Χωρίς ποδήλατο πάντως σίγουρα θα δείτε λιγότερα από την πόλη....

Ανοιξιάτικη βόλτα στο Vondelpark

Τα ποδήλατα δεν επιτρέπονται στα πεζοδρόμια ή στους πεζόδρομους, στις πλατείες Dam, Leidseplein, Rembrandtplein, Waterlooplein, στην οδό Leidsestraat και στην Αγορά λουλουδιών. Πολύ χρήσιμος οδηγός μετακίνησης με ποδήλατο είναι ο www.routecraft.com/rlfplanner, έχει ακόμη και νυχτερινές διαδρομές. Υπακούετε στους τροχονόμους και στα φανάρια και συμπεριφερθείτε σαν οδηγός και όχι σαν πεζός. Αν θέλετε να θεωρηθείτε πεζός κατεβείτε από το ποδήλατο και πάρτε το στα χέρια. Διαφορετικά πληρώνετε εύκολα πρόστιμο!!!!! Επίσης προσοχή, να ασφαλίζετε το ποδήλατό σας όσο λείπετε κάπου ακόμη και αν είανι για σύντομο χρονικό διάστημα αλλιώς μάλλον δεν θα το ξαναδείτε.

Για όσους θέλετε να κάνετε ποδήλατο και εκτός Άμστερνταμ, θυμηθείτε ότι η μεταφορά των σπαστών ποδηλάτων στα τρένα είναι δωρεάν, ενώ των συμβατικών απαιτεί ημερήσιο πάσο 6€. Καλές ποδηλατάδες...

• Κι εγω φυσικά θα ξαναπάω μια βόλτα απο το Άμστερνταμ!!! Τι να πρωτοθυμηθώ?? Τα υπέροχα πάρκα μέσα στο πράσινο με λίμνες και παπάκια να περπατάνε δίπλα σου? Τον ζωολογικό κήπο που ούτε για πλάκα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε με τον δικό μας? Όλα υπέροχα!!

Βόλτες στην πλατεία DAM και φυσικά ένα πέρασμα απο το μουσείο της madame tussaud. Ενδιαφέρον είναι και το torture museum και το μουσείο με διάφορα πράγματα και ρούχα φτιαγμένα απο το φυτο της καναβης στο οποίο μουσειο στο υπογειο υπάρχει κι ένα μίνι θερμοκήπειο όπου την καλλιέργουν. Έαν μείνετε μέσα στο Αμστερνταμ για όλα τα παραπανω δεν χρείαζετε να παρετε καποιο μεταφορικο μεσω αφου είναι σχετικά κοντα και με λίγο περπάτημα θα μπορέσετε να τα επισκεφτήτε αν και νομίζω οτι η ενοικίαση ενός ποδηλάτου θα είναι μια πολύ καλή επιλογή στην συγκεκριμάνη πόλη. Και φυσικά πριν φύγετε μην ξεχάσετε να περάσετε και απο την λουλουδοαγορά!!

Page 1 of 1 (4 items)