Πήγα πρόσφατα με την οικογένειά μου στη Ζυρίχη και έχω εντυπωσιαστεί με την τάξη, τις υποδομές αλλά και την ομορφιά αυτού του τόπου. Διαφορετικά απ' ότι έχουμε εμείς συνηθίσει στην ιδέα των διακοπών και της χαλάρωσης προτείνω τη Ζυρίχη για ένα ταξίδι μοναδικό.
Αν ο καιρός το επιτρέπει μια βαρκάδα στην λίμνη της Ζυρίχης αλλά και στον ποταμό Limmat επιβάλεται. Αν πάλι όχι ένα κοντινό χιονοδρομικό κέντρο είναι το Flumserberg που είναι προσβάσιμο με τρένο και διαθέτει πίστες και για πεπειραμένους σκιέρ και για αρχάριους
Από μουσεία προτείνω ανεπιφύλακτα το μουσείο μοντέρνας τέχνης Kunsthaus Zurich. Μπορείτε να πάρετε τη γραμμή 3 του τραμ και να φτάσετε. Επίσης το μουσείο Johann Jacob, όπου παρουσιάζεται η ιστορία του καφέ είναι πολύ ενδιαφέρον.
Αν έχετε παιδιά ο ζωολογικός κήπο της είναι μια ωραία ιδέα και μπορείτε να φτάσετε εκεί με τη γραμμή τραμ 6 (Bahnhofstrasse. Θα σας κοστίσει γύρω στα 15 ευρώ και τα πολύ μικρά παιδιά δεν χρεώνονται.
Κοντινή εξόρμηση στο Schaffhausen, όπου πάει το τρένο της Ζυρίχης και κάνει περίπου μία ώρα. Είναι πανέμορφα και θα δείτε τους καταρράκτες με νερά που έρχονται από τα λιωμένα χιόνα των Άλπεων αλλά και το κάστρο Schloss Laufen. Αξίζει μια διανυκτέρευση εκεί αλλιώς προγραμματίστε μια αυθημερόν εκδρομή.
Οι φωτογραφίες είναι από το ποτάμι Limmat της Ζυρίχης η πρώτη και από το Schaffhausen η δεύτερη.
Pamediakopes.gr | Ioanna :)
Ένας φίλος μου, μου έφερε πρόσφατα από την Ελβετία σοκολάτες Laderach οι οποίες πραγματικά αξίζουν αν και μάλλον είναι σχετικά ακριβές. Επίσης ένας συνάδελφος αποκάλεσε την ίδια μάρκα ως "...ίσως οι καλύτερες σοκολάτες στον κόσμο" και πιθανώς να μην έχει άδικο! Είτε είσαι chocoholic είτε όχι, θα εντυπωσιαστείς από τη γεύση και την εκκεντρικότητα. Σοκολάτες λευκές με ξηρούς καρπούς και φράουλες, σοκολάτες με τσίλι, σοκολάτες με πιπέρι και άλλοι περισσότερο ή λιγότερο τρελόι συνδυασμοί.Υπάρχουν πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα, σε πολλές πόλεις! Βρείτε ένα, δοκιμάστε οπωσδήποτε και φέρτε και κανένα δώρο στους φίλους σας στην Ελλάδα! Και αν τα κάνετε όλα αυτά σίγουρα θα σας μείνει μια γλυκιά γεύση από Ελβετία...Μιαμ...