Στην Κύπρο η ζεστασιά έρχεται τόσο από τον ήλιο που λάμπει όλο το χρόνο στον ουρανό αλλά και από τη φιλοξενία των ανθρώπων της. Γι αυτό την αγαπάμε τόσο! Αλλά και λίγο περισσότερο για τους παρακάτω λόγους:
Αναζητούμε ακόμα το καλύτερο μέρος στην Κύπρο. Είναι η αγαπημένη των ξένων Αγία Νάπα, η αρχοντική Λεμεσσός, η ελκυστική Πάφος ή η πρωτεύουσα Λευκωσία; Η μάλλον όλες αυτές μαζί και άλλες περιοχές ακόμα!
Ioulia | Pamediakopes.gr
Pamediakopes.gr | Ioanna :)
Στις 24/01/2011 πήγα στη Λάρνακα για δυο μέρες με σκοπό την ανεύρεση εργασίας και την αποστολή βιογραφικών. Έμεινα στο Easy Hotel. Ο κ. Δημήτρης Δημητρίου ήταν παρά πολύ εξυπηρετικός και με βοήθησε πάρα πολύ στον τομέα αυτό. Γενικά το ξενοδοχείο αυτό παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε πολύ χαμηλές τιμές. Όσον αφορά τη Λάρνακα, οι Φοινικούδες είναι "όλα τα λεφτά". Εστιατόρια, καφετέριες, μπαράκια, νυχτερινή ζωή, κτλ. Επιπλέον η Λάρνακα προσφέρεται για ατέλειωτες πεζοπορίες δίπλα στη θάλασσα και ηρεμία για όσους έχουν βαρεθεί τη βαβούρα της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι είναι πολύ φιλόξενοι και κοινωνικοί. Και η Λευκωσία όμως που επισκέφτηκα δεν πάει πίσω. Η πλατεία Σολωμού και η οδός Λήδρας προσφέρονται για shopping (είναι γεμάτο μαγαζιά) και για window-shopping (χάζεμα βιτρινών). Από εστιατόρια προτείνω το "Καθ οδόν". Γενικά από το ταξίδι μου έμεινα κατενθουσιασμένος.
Για Κύπρο λέμε για καλοκαίρι, αλλά εγώ προτείνω στην παρέα Άνοιξη, έτσι να μην έχει και πολύ ζέστη.
εσύ τη γνώμης έχεις για την καταλληλότερη εποχή;
και κατι ακόμη. από τιμές τι λέει υψηλές;
Στην Λάρνακα έφτασα 24/01/2011 ώρα 07:40 και έφυγα 26/01/2011 ώρα 16:20. Γενικά ο καιρός ήταν ευχάριστος, αν εξαιρέσουμε την Τρίτη, όπου από τις 19:15 έως τις 21:00 έβρεχε καταρρακτωδώς. Τον Οκτώβρη του 2009, όπου είχα έρεθει για ένα διεθνές συνέδριο, έβρεχε κάθε μέρα από λίγο. Τον Ιούνιο του 2010, όπου είχαμε έρθει για τις οικογενειακές διακοπές, είχε θερμοκρασίες 38-39 C. Πιστεύω και εγώ ότι οι ενδιάμεσες εποχές είναι οι καλύτερες. Οι τιμές είναι normal. Ωστόσο, για αγορά ρούχων, νομίζω ότι είναι αρκετά τσιμπημένες.
Kαι να μην ξεχνάμε ότι η μεγαλόνησος ενδείκνυται και για καθαρά χειμερινές διακοπές. Παρότι βρίσκεται ένα βήμα από τη Μέση Ανατολή διαθέτει και χιονοδρομικό κέντρο στο όρος Τρόοδος που φτάνει σε υψόμετρο κοντά στα 2.000 μέτρα. Τη στιγμή αυτή μάλιστα όλες οι πίστες του χιονοδρομικού είναι ανοιχτές για το κοινό.
Το χιονοδρομικό βρίσκεται κοντά στην πόλη της Λεμεσού. Στο βουνό βρίσκεται το βυζαντινό μοναστήρι της Ιεράς Μονής Κύκκου του 12ου αιώνα που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση με το εξαιρετικό μουσείο εκκλησιαστικών εικόνων. Δυτικά της πόλης της Λεμεσού επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε την αρχαία πόλη Κούριο, μια από τις πιο εντυπωσιακές και σημαντικές αρχαιολογικές τοποθεσίες ολόκληρης της Κύπρου αλλά και της Μεσογείου.
Χιονοδρομικός Όμιλος: 0035722675340
Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site του χιονοδρομικού και του χιονοδρομικού ομίλου: www.cyprusski.com