Θέλετε να συνδυάσετε βουνό, θάλασσα, βουκολικά τοπία, επιβλητικά μνημεία, σε πολύ λογικές τιμές και να σας μείνει η εμπειρία αξέχαστη? Η λύση είναι ένα ταξίδι στην Ρουμανία... Σινάια, Μαμάια, Κονστάντσα, Βουκουρέστι κτλ. Περνώντας από μέρος σε μέρος θα έχετε την αίσθηση ότι αλλάζετε χώρα... κόσμο...και εποχή... Μη ξεχάσετε να επισκευθείτε τον Πύργο του Κόμη Βλαντ Τσέπες Ντράκουλα! Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από αυτήν την χώρα. Έχει τον αέρα του βορρά με τα θεόρατα δάση που θυμίζουν αλλόκοσμα τοπία και παράλληλα ο κόσμος έχει την θέρμη στην καρδιά τους που έχουμε κι εμείς, γι' αυτό σίγουρα θα νιώσετε πολύ οικεία. Αξίζει!
Pamediakopes.gr | Ioanna :)
Ξέχασα να σας αναφέρω ότι στο Βουκουρέστι πρέπει οπωσδήποτε να επισκευθείτε το Σπίτι του Λαού ή αλλιώς το Παλάτι της Βουλής το οποίο είναι το μεγαλύτερο και το ακριβότερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο καθώς και το βαρύτερο, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες. Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο!!!Δεν πρέπει λοιπόν με τίποτα να χάσετε την ευκαιρία να θαυμάσετε από κοντά αυτό το μεγαθήριο.
Sandra εξαίσια όσα αναφέρεις για τη Ρουμανία! Σε ευχαριστούμε
Όσο αφορά το κτήριο του Παλατιού της Βουλής είναι όντως πολύ εντυπωσιακό. Επικουρικά παραθέτω κάποιες ενδιαφέρουσες σχετικές πληροφορίες που βρήκα και μια εικόνα για να έχουμε οπτικό ερέθισμα!
Το Παλάτι της Βουλής έχει συνολική επιφάνεια 360.000 τμ και είναι το μεγαλύτερο διοικητικό κτήριο στον κόσμο. Για να κατασκευαστεί χρησιμοποιήθηκαν υλικά που προέρχονται εξολοκλήρου από τη Ρουμανία: 700.000 τόνοι ατσαλιού και χαλκού, 1.000.000 m3 μαρμάρων και 900.000 m3 ξύλου,αλλά και πολύ γυαλί!! Το κτήριο διαθέτει 1.100 αίθουσες και έχει ύψος 12 ορόφων, ενώ χρησιμοποιούνται επίσης και τέσσερα επίπεδα υπογείως (ο υπόγειος χώρος στάθμευσης χωράει 20.000 οχήματα). Για την ολοκλήρωσή του εργάστηκαν 400 αρχιτέκτονες, και 20.000 εργάτες που δούλευαν όλο το 24ωρο ανά τρεις βάρδιες. Πρόκειται επίσης για το ακριβότερο διοικητικό κτήριο στον κόσμο αφού το συνολικό κόστος συντήρησης ξεπερνά τα 4 δισ. δολάρια.
Δεν έχω πάει ποτέ ανατολική Ευρώπη, αν και θα το ήθελα πολύ. Θα ήθελα να πάω στην Βουδαπέστη λόγω του γεγονότος ότι θεωρείται το Παρίσι ανατολικής Ευρώπης.....
Θρυλέων78έγραψε Δεν έχω πάει ποτέ ανατολική Ευρώπη, αν και θα το ήθελα πολύ. Θα ήθελα να πάω στην Βουδαπέστη λόγω του γεγονότος ότι θεωρείται το Παρίσι ανατολικής Ευρώπης.....
Άστα Θρυλέοντα....μακριά από Παρίσι και Γαλλία εσύ αγόρι μου....είναι επικίνδυνοι αυτοί οι Γάλλοι... 1-3!!!!
Εγώ πάντως σας προτείνω να επισκευθείτε τον Πύργο του Ντράκουλα που είναι ανέγγιχτο και απείραχτο από την εποχή του Βλαντ Τσέπες. Μεσαιωνική επιβλητική ατμόσφαιρα. Ακόμα και οι κουρτίνες, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία είναι στη θέση τους απείραχτα! Μπρρρρρρ
APO THN APOPSI MOY MIA ZOY DEN EINAI ARKETI GIA NA PROLAVENIS NA TA VLEPEIS OLA STHN ROUMANIA KAI STON KOSMO ...EGO EZEISA TOSA XRONIA STHN ROUMANIA KAI DISTIXOS AKOMA DEN PROLAVA NA VLEPO TO CASTRO TOU DRACULA ... OUTE CAN STO BRASOV DEN PIGA ...EAN SKEFTESE OTI H ROUMANIA EXEI 41 POLIS DEN MPOREIS NA TA VLEPEIS KAI OLA ... :) ELPIZO NA PAW FETOS OMWS...
Συμφωνά με όλα όσα έχω διαβάσει για τη Ρουμανία.
Η δικής μας εμπειρία από την εκδρομή μας σε Βουκουρέστι, Σινάια, Σιγκισοάρα, Μπρασόφ ήταν πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο.
Είχαμε αρχικά κανονίσει για Βιέννη- Σάλτσουμπουργκ αλλά τελικά δεν πήγαμε. Η απογοήτευσή μας ήταν μεγάλη. Μια εναλλακτική επιλογή ήταν η Ρουμανία. Στην αρχή η κοπέλα μου δυσανασχέτησε. Καλά Ρουμανία θα πάμε; Όμως είδαμε φωτογραφίες στο διαδίκτυο και τελικά αποφασίσαμε να πάμε με αρκετές επιφυλάξεις.
Αποτέλεσμα; Απόλυτη ικανοποίηση. Φοβερά τοπία, πολύ καλές υπηρεσίες, πολύ προσιτές τιμές, ποικιλία δραστηριοτήτων, ενδιαφέροντα μνημεία, φοβερή φύση. Τι άλλο να θέλαμε; Και εννοείται ότι θα ξαναπάμε στο εγγύς μέλλον.