Νew York New Yoooooork!!!
Με μία από τις απευθείας πτήσεις της Ολυμπιακής ή της Delta Airlines φτάνει κανείς σε 8 περίπου ώρες στην πρωτεύουσα του κόσμου, στο σημείο μηδέν εκεί όπου διαμορφώνονται οι εξελίξεις και νιώθεις ότι λαμβάνεις μέρος σε αυτές απλά με την παρουσία σου. Είναι γεγονός ότι στη Νέα Υόρκη δεν πρόκειται να νιώσεις ξενός μιας και όλοι μεταξύ τους είναι στην πραγματικότητα ξένοι! Έχει πάνω από 10 εκατομμύρια κάτοικους κάθε εθνικότητας και περίπου 50 εκατομμύρια τουρίστες, που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Οάσεις στους πολυσύχναστους δρόμους της αποτελούν τα καταπράσινα μεγάλα πάρκα της πόλης, ένα θέαμα ξένο για την ελληνική κουλτούρα. Είναι καθημερινά γεμάτα μιας και εκεί καταφεύγουν άτομα από όλες τις κοινωνικές ομάδες της Νέας Υόρκης για να αθληθούν, εκεί ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι των γύρω επιχειρήσεων και εκεί βρίσκουν λίγο χρόνο για τον εαυτό τους οι χιλιάδες κάτοικοι για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.
Τι είναι το μεγάλο μήλο;
Έχει επικρατήσει αυτό το "παρατσούκλι" για την μητρόπολη του κόσμου μιας και συγκεντρώνει άτομα με ανησυχίες από όλο τον πλανήτη αναζητώντας την επιτυχία και την αναγνώριση, το «Μεγάλο Μήλο» που δίνεται μόνο στον νικητή. Ιστορικά ξεκίνησε από τις αναφορές του John J. Fitz Gerald στην πόλη με αυτό το παρατσούκλι από τη δεκαετία του 1920. Μάλιστα αποτέλεσε τάση μιας και άλλες πόλεις διεθνώς έχουν υιοθετήσει αντίστοιχους χαρακτηρισμούς (The Big Peach για την Ατλάντα, The Big Onion για το Chicago κτλ).
Do not miss:
Είναι τόσα πολλά αυτά που θα θέλετε να δείτε και να μην παραλείψετε να κάνετε στη Νέα Υόρκη...προτείνουμε να έχετε οργανώσει και καθορίσει εκ των προτέρων τις προτεραιότητές σας για να μη χάσετε χρόνο και να τα προλάβετε όλα.
Ioulia | Pamediakopes.gr
Pamediakopes.gr | Ioanna :)
Εγώ θα πάω Νέα Υόρκη σε ένα μήνα και θα ήθελα να με κατατοπίσετε λίγο αν γίνεται...Κατ'αρχάς για να το πάρουμε από την αρχή έχω ακούσει ότι το city pass δεν πολυσυμφέρει τελικά..Γνωρίζει κανείς να μου πει?Επιπλέον σε διάφορα μουσεία έχω ακούσει ότι μπορεί αντί για είσοδο να κάνεις ένα donnation ακόμα και 1$ και να μη χρειάζεται να πληρώσεις τόσα χρήματα για είσοδο...Μέρη για φαί οικονομικά έχετε να προτείνετε?Έχω ακούσει ότι στην china town είναι καλά και ότι στο Manhattan υπάρχουν μαγαζιά με refill..Ισχύει?Επίσης ήθελα να ρωτήσω για το woodbury ότι έχει αρκετα οικονικές τιμές γιατί μου έχουν πει οτι είναι αρκετα πιο φθηνά τα πολύ ακριβά ρούχα αλλά και πάλι είναι ακριβά..Δε μου έρχεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή..Αν ξέρετε κάτι παραπάνω ενημρώστε please..!!
Επισκεφτείτε τα Blog Posts στο group Ταξιδιωτικές συμβουλές για να μάθετε ποιά διαδικασία έχει αντικαταστήσει την κατάργηση της βίζα για τα ταξίδια στις ΗΠA και τί πρέπει να προσέξετε κατά την κράτηση των αεροπορικών σας εισιτηρίων για ΗΠΑ